Главна дирекция Борба с организираната престъпност“  (ГДБОП) разкри нелегален внос

...
Главна дирекция Борба с организираната престъпност“  (ГДБОП) разкри нелегален внос
Коментари Харесай

Разкриха нелегален внос на цигари без бандерол за почти 5 млн. лева

Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “  (ГДБОП) разкри незаконен импорт и разпространяване на голямо количество цигари без бандерол, заяви Министерство на вътрешните работи.

В склад в столичния квартал „ Модерно предградие “ при инспекция са открити над 13 млн. къса цигари. Почти пет милиона лв. е предотвратената вреда за бюджета.  

Полицейските дейности на чиновниците от ГДБОП са подхванати след получена информация за предпазване и разпространяване на огромни количества цигари от разнообразни марки. В хода на подхванатите инспекции е открито складово помещение в региона на индустриалната зона „ Модерно предградие “, употребявано за предпазване на огромни количества цигари без бандерол. Според събраните досега данни, от склада е осъществявано разпространяване на незаконно въведените цигари на територията на цялата страна. 

При взаимна инспекция със чиновници на Агенция „ Митници “ е открит един от стопанисващите склада – на 42 година, който е арестуван за период до 24 часа, а след това му е повдигнато обвиняване и му е наложена парична гаранция в размер на 10 000 лева. 

От складовото помещение са конфискувани откритите количества тютюневи произведения без бандерол, от две марки, общо Б13 160 000 къса.

Иззети са и откритите на място транспортни средства. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Със задържането на незаконно импортираното количество цигари е предотвратена вреда за бюджета в размер на 4 923 750 лева Работата по случая продължава.

На 18 октомври столични служители на реда разкриха незаконна фабрика за произвеждане на цигари. При акцията на чиновниците от Пето районно ръководство тогава бяха открити оборудвани за произвеждане на тютюневи произведения помещения; конфискувани са над 300 кг тютюн и 5400 къса цигари без акцизен бандерол.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР